Изпълнение с внимание към детайла

Безупречното качество на комплекса е осигурено от много внимателен подбор на материалите, с които са изпълнени както конструкцията и фундамента на сградата, така и всички системи, екстериорни елементи и общи части. 

Апартаментите в комплекса са завършени по БДС. Това означава, че жилищата се издават  със стени и тавани на гипсова шпакловка, подова замазка и с монтирани входни, блиндирани врати. Паркингът и паркоместата в комплекса са изпълнени с настилка от шлайфан бетон и разграфени.

Зелен покрив

Покривна топлоизолация

Топлоизолация – каменна вата

Гранитни плочи

Пожарозащитни врати складове, технически помещения

Керамични тухли

Екструдиран пенополистирол /XPS/

Интериорни врати

Акустични тавани сутерен

Дограма Schuco Windows

Окачени тавани коридори

ОВК инсталация Daikin

Асансьори

Хибридна термопомпа във всеки апартамент

Конструкция

Конструкцията на комплекс Магнолия е монолитна, стоманобетонова, скелетно – безгредова. Отличава се с наличието на стоманобетонови шайби, чиито функционално предназначение е да поемат хоризонтални сили при наличие на земетръс. Основата на сградата е фундаментна плоча.

Фасади

Всички фасадни елементи на сградите в комплекса са проектирани съобразно сеизмичните условия на района. Цялата фасада осигурява определени нива на шумоизолация, които са изследвани с лабораторни тестове и гарантират спокойствието на собствениците на жилища. Остъкляването е предвидено със стъклопакет за жилищата в комплекса и със закалено стъкло в пространствата с изисквания за безопасност и сигурност. 

Хидроизолация

Висококачествена хидроизолация е положена, както на озеленените покриви, така и по покривните тераси. Хидроизолационният пласт на озеленените покриви е положен е осигурен чрез две SBS модифицирани еластомерни мембрани (BITUVER, MONOVER до -20˚), които са поставени върху импрегнирания слой под наклон. Самият озеленен покрив е изпълнен със системите на NOPHADRAIN. 

Хидроизолацията по използваемите покривни тераси е решена с битумна хидроизолация, полагаща се в два слоя, защитена с настилка от студоустойчив гранитогрес. При неизползваемите плоски покриви има битумна хидроизолация, на два слоя, като горния, последен слой е с посипка.

Топлоизолация

Дебелината и разположението на направената топлоизолация отговарят на нормативните изискванията за избягване създаването на топлинен мост и кондензация в конструкцията. Топлоизолацията по покривните конструкции е XPS – FIBRAN с клас по реакция на огън С и клас по реакция на огън на външния повърхностен слой С, а по стените e поставена каменна вата ROCKWOOL.